Tuesday, August 11, 2009

KESENANGANKU

AKU SENANG BILA CELOTEHKU DIDENGARI. SETIAP PATAH KATAKU DIINGATI. AKU TAHU DUNIAKU INI KECIL SAHAJA. APA YANG AKU TAHU SEMUA ORANG DAH TAHU. MAKLUMLAH, AKU BUKAN PENGLIPURLARA. MALAS PULA MEMBACA DUNIA SEMASA. TIDAK PANDAI BERMUKA MUKA. TAPI AKU SENANG BILA TUTURKU DIDENGAR KHUSYUK. UMPAMA LAGENDA PAHLAWAN TERNAMA. WALAUPUN IA SEBENARNYA CERITERA TANPA MAKNA.

AKU SENANG BILA HAJATKU DITUNAIKAN. SETIAP PERMINTAAN ANEHKU AKAN CUBA DITURUTI. DENGAN CARA YANG AKU SENANGI. KETIKA AKU MAHUKAN SESIAT DAGING, KE HUTAN DIA BERSAMAKU MEMBURU. TATKALA AKU MENGIDAM SEPOTONG PARI, KE LAUT DIA MENGAJARKU MENJALA. MUNGKIN JASADKU KECIL, TAPI SERAKAHKU BESAR. TAPI AKU SENANG BILA SEMUA ITU DAPAT DIIYAKAN. OLEH DIA YANG AKU SENANGI.

AKU BERTAMBAH SENANG BILA KHILAFKU TIDAK DICARI. MALAH DIPERBAIKI TANPA PUN AKU SEDARI. KASAR TINGKAHKU DIHALUSI DENGAN SENYUMAN PENUH ISI. SALAH LANGKAHKU DIBETULKAN DENGAN PIMPINAN PENUH AJARAN. TAJAM PETAHKU DISULAM TUMPUL DENGAN MADAH MUDAH DIMENGERTI. SEMUA TAHU AKU BUKANLAH JADIAN SEMPURNA. TAPI AKU SENANG KETIKA DIYAKINKAN AKU SESUAI DENGAN APA ADANYA AKU.

CUMANYA SAMPAI BILA DIA AKAN TERHIBUR DENGAN CELOTEH DAN KERENAH DENGKEL KU ITU.
CUMANYA SAMPAI BILA DIA AKAN TERKEJAR DENGAN HAJAT DAN PERMINTAAN MELAMPAU KU ITU.
CUMANYA SAMPAI BILA DIA AKAN TERTAHAN DENGAN KHILAF YANG ACAPKALI AKU ULANGI ITU.

KESENANGANKU, JANGAN SAMPAI IA MENYULITKAN. JANGAN SAMPAI IA BERUBAH, DARI SENANG MENJADI SUSAH.

KESENANGANKU,
AKU INI SEBENARNYA MENYUSAHKAN.......-budak mengamuk-

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home